Продавець TINCRAFT - Інтернет магазин виробів зі сталі розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
173 відгуків
promo_banner
Улица Грушевского 13, Дніпро, Україна
Додати відгук
TinCraft - Сайт готовых изделий из стали под любой бюджет
+380 (96) 430-64-44

Парасолька витяжна

Парасолька витяжна — що це таке

Уявити собі сучасну кухню в будинку без витяжки дуже складно. Що вже говорити про харчову промисловість і загальнопіт, де обсяги робочих процесів у сотні та тисячі разів вищі, а тривалість роботи набагато довше. Кухня загалом вважається досить складним середовищем: тут панують підвищена вологість, повітря нерідко насичене парами та краплями олії, а температура, особливо в гарячих цехах, може закономірно наближатися до максимально можливої для людини. Щоб впоратися з усіма цими важкими умовами роботи та швидко очищати повітря на професійній кухні, потрібно витяжної парасольки з неіржавкої сталі або хоча б зі сталі оцинкованої завтовшки 0,5 0,7 і 1,0 мм.

 

 

Що це таке? Це частина вентиляційної системи, яка дає змогу вловлювати нагріте повітря з парами й ароматами, що панують на кухні, виводити їх за межі приміщення, а за припливно-витяжної конструкції — ще й забезпечувати кухню ресторану або кафе притоком свіжого повітря.

 

Обивачам такі вироби відомі під загальною назвою кухонна витяжка, але, зрозуміло, парасолька для кухні закладів громадського харчування потрібна набагато потужніша та продуктивніша. Які бувають типи витяжних парасольок? Розберемося докладніше.

Типи витяжних парасольок із неіржавкої сталі

За своїм типом парасолі витяжні з неіржавкої сталі діляться на дві категорії:

 

·         Безпосередньо витяжні. Такі вироби розміщуються безпосередньо над обладнанням, яке є джерелом теплового випромінювання (у кухні це може бути плита, духова шафа, гриль, мангал) і їх купол з'єднується з повітроводом. Під час нагрівання повітря, насичене парою та звисами олій підіймається у витяжний купол парасольки, проходить через фільтри й очищається. Також у процесі повітря остигає, що сприяє поліпшенню мікроклімату в кухні.

·         Приточно-витяжні конструкції об'єднують функції відразу двох вентиляційних пристроїв — самої парасольки та припливної вентиляції. З огляду на встановлене в повітроводі приточне обладнання, така парасолька, бувши встановленою над плитою або мангалом, не тільки виведе й відфільтрує дим, гар, кіптяву, жир і пару, але й запустить у приміщення свіже чисте повітря.

 

Під час підбору парасольки для громадського харчування варто керуватися його типом. Так, стандартні витяжні парасольки рекомендовані для монтажу на великій кухні, наприклад, у ресторані або виробничому цеху. А ось у невеликій пекарні, закладах фаст-фуду або на маленькому просторі кухні кафе варто додатково очищати повітря, тому припливно-витяжна парасолька буде найкращим рішенням. Також другий варіант просто необхідний для кухонь і цехів, розташованих у закритих приміщеннях без вікон або підвальних приміщеннях.

Типи парасольок витяжних із неіржавкої сталі

Щодо різновидів такого промислового обладнання, то парасолька вентиляційна витяжна може бути:

 

·         Пристінним. Такі варіанти кріпляться до стіни безпосередньо над мангалом або плитою поблизу до вентиляційного отвору. Водночас пристінний купол парасольки може бути не суцільним, його задня стінка може бути знята. Найчастіше такі моделі обладнані одним рядом фільтрів. Вони гарні для невеликих приміщень, де потрібна економія простору.

·         Острівні парасольки є окремішнім обладнанням. Його нерідко монтують у центрі приміщення. Водночас вони часто більш високоефективні, ніж пристінні. Такі парасольки обладнані подвійною низкою фільтрів. Їх можна встановлювати як над окремішнім обладнанням, наприклад, на відкритій кухні ресторану над плитами, так і над невеликим приміщенням для забезпечення кращої вентиляції загалом.

·         А якщо вам потрібна парасолька для мангала, зверніть увагу на спеціалізовані моделі парасольок-переходів. Вони призначені для встановлення над відкритим вогнем, як на кухні, так і в альтанці, на барбекю-зоні або літньому майданчику, й обладнані додатково іскрогасними фільтрами.

 

Також розрізняються парасолі витяжні професійні за своєю формою. Вони можуть бути:

 

·         Трапеціадальними — такі парасольки ще називають купольними. Їхня форма схожа на трапецію. Трапеціедальні парасолі можуть бути як острівними, так і пристінними.

·         Прямокутні — такі конструкції мають досить естетичний вигляд.

·         Трикутні парасольки схожі на трикутники вершиною вниз, причому фільтри в них встановлені з боків.

 

Мангальні парасольки найчастіше мають пірамідальну форму.

Конструктивні особливості промислових витяжних парасольок для кухні та громадського харчування

З чого складається будь-яка кухонна парасолька для вентиляції? Конструкція такого обладнання для ресторану досить проста:

 

·         Сам купол парасольки з фільтрами розміщується над кухонним обладнанням.

·         Вище розміщена труба та дросель.

·         Далі за допомогою гофротруби (алюмінієвого скотчу) витяжне обладнання з'єднується з каналом повітроводу.

 

Крім того, витяжна парасолька може бути додатково обладнана спеціальним обладнанням:

 

·         Освітленням — підсвітка на склепсі допомагає розв'язати проблему зонального освітлення на кухні.

·         Вентилятором — для стандартних витяжних парасольок без припливної вентиляції така опція дуже корисна, оскільки дає змогу ефективніше втягувати забруднене повітря та швидко розподіляти його після очищення.

·         Фільтрами-іскроуловниками — особливо важлива якість для кухонь із відкритим полум'ям або камінів.

·         Фільтрами-жироловителями — вони дають змогу утримувати частинки жиру, які в кухонному повітрі зовсім не рідкість, і не давати їм осідати у вентиляції.

 

Комплектація кожної парасольки для витяжки повітря на кухні закладів громадського харчування підбирається з урахуванням індивідуальних особливостей приміщення, специфіки робочих процесів та інтенсивності забруднення повітря, адже вибрати універсальне рішення для пекарні та шашличної буде нелогічно, та й просто неможливо.

Переваги витяжних парасольок з оцинкованої сталі для вентиляції та витяжки

Найчастіше парасолі промислового призначення виробляють зі сталі. Металеві конструкції мають необхідний запас міцності та довговічності, щоб витримати кухонні умови, які можна сміливо назвати агресивним середовищем. Нерідко для своїх потреб власники закладів громадського харчування та харчового виробництва віддають перевагу парасолькам з оцинкованої сталі. Таке рішення цілком логічно, адже парасолі з цього матеріалу мають свої переваги:

 

·         вони міцні;

·         герметичні завдяки використанню аргонового зварювання для герметизації швів;

·         вони недорого варті.

 

Але є й набагато ефективніший матеріал для виготовлення витяжних парасольок. І це сталь неіржавка.

Матеріал для виготовлення витяжних парасольок із жироловильником

Неіржавка сталь — основний матеріал, який використовується для виготовлення нейтрального обладнання для пекарських печей, кафе, кухонь харчових цехів, харчових блоків столових. Вона витримує з успіхом постійний контакт із вологою, жаром, кіптявом, жиром, які на кухні наявні постійно. Неіржавка вода не боїться води, вона міцна, і водночас, якщо йдеться про спеціальні марки харчової сталі, вона ще й не вступає в хімічний обмін з органікою. Тобто, не впливає на смак, запах, консистенцію харчових продуктів.

 

Саме тому професійні кухарі завжди віддають перевагу витяжним парасолькам із неіржавкої сталі. Термін експлуатації такого обладнання становить десятиліття, водночас, крім регулярного мивання, заміни фільтрів і жироуловлювачів, жодного обслуговування та ремонту, воно не вимагатиме.

Також для виготовлення промислових витяжних парасольок використовуються такі матеріали:

 

·         Жесть, найбільш ненадійний і дешевий варіант. Саме з жмені часто виготовляють бюджетні побутові витяжки. Таке жорстке обладнання підійде хіба що для невеликої точки фаст-фуду, де навантаження не таке вже й високе, а низька ціна є основним критерієм для купівлі.

·         Оцинкована сталь — зроблені з листової сталі, такі витяжні пристрої слугуватимуть довше за жерстяні, але під впливом парів і підвищеної вологості згодом оцинкований шар може покритися корозією.

 

Парасольки з неіржавкої сталі відповідають санітарно-гігієнічним нормам громадського харчування, вони забезпечать надійну роботу вентиляції та допоможуть підтримувати чистоту на кухні. Водночас мають сталеві вироби дуже стильний вигляд: їх можна замовити з дзеркальної сталі або з матової сталі — обидва варіанти будуть не тільки ефективними, але й доповнять інтер'єр закладу.

Сфера застосування витяжних парасольок промислового типу

Де ж застосовуються витяжні парасольки? Головна сфера, де вони неймовірно популярні — це харчове виробництво. Але не тільки воно. Перелічимо, у яких випадках парасолька витяжної купити буде просто необхідно.

 

·         для кухонь кафе, ресторанів, столових, харчових продуктів;

·         для обладнання точок торгівлі готовою їжею навинос — наприклад, у пунктах виготовлення шаурми, шашличних, пиріжкових;

·         для встановлення в харчових блоках готелів, пансіонатів, санаторіїв, дитячих таборів, шкіл або університетів;

·         для розміщення над чинними камінами, мангалами, барбекю або грилями;

·         у пекарнях, кондитерських;

·         в холодних і гарячих цехах супермаркетів і фуд-кортів;

·         в лабораторіях фармацевтичних та хімічних виробництв, де важливо забезпечувати вентиляцію;

·         на підприємствах, де фарбується або лакується виробів;

·         в котельних над котлами опалення.

 

І це, звісно ж, тільки базовий список, де потрібний цей різновид професійного обладнання.

Як вигідно купити парасольку витяжної від виробника

У типах і моделях витяжних парасольок легко заплутатися, якщо ви не фахівець. Як же купити такий виріб і не прогадати? Дасимо пару порад:

 

-        Вибирайте парасолі витяжні, з огляду на їхню потужність. Чим більше приміщення вам потрібно вентилювати, тим потужніше має бути парасолька.

-        Враховуйте кількість і тип фільтрів: наприклад, лабіринтні фільтри малопридатні для гарячих цехів, де в повітрі є велика кількість жиру, а жироуловлювачі просто не потрібні на кухні холодного цеху.

-        Підбирайте розмір парасольки для витяжки так, щоб він як мінімум на 100 мм перекривав габарити встановленого під ним обладнання з кожного боку. Якщо стандартні моделі не відповідають цьому критерію, краще замовити виріб у виробника за своїми вимірами.

 

А якщо ви хочете просто отримати якісну парасольку витяжної місцевого виробництва за найвигіднішою ціною, наша порада проста: звертайтеся до нас! У нашому інтернет-магазині купити професійне витяжне обладнання можна безпосередньо від виробника, причому ми пропонуємо найширший асортимент і найвигідніші умови купівлі. Наш каталог налічує десятки моделей під будь-які потреби виробництва, крім того, ми вживаємо замовлення за індивідуальними вимірами. Ще в нас діє зручна доставка по Україні, тож ми просимо скористатися нашими особливими умовами клієнтів із будь-якого регіону країни. І, звичайно ж, на витяжні парасольки ціна у нас — демократична на ринку. Водночас ми надаємо гарантію на кожен виріб і готові допомогти вам поради щодо вибору прямо зараз. Зв'яжіть із нами зручним для вас способом і замовте якісне обладнання для професійної кухні за доступною вартістю.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner